Manja slova Veća slova RSS
>

Seminar na temu „Pravno-tehnička pravila za izradu propisa sa Smjernicama za usklađivanje propisa Crne Gore sa pravnim poretkom Evropske unije“

Datum objave: 08.11.2017 12:56 | Autor: SZZ

Ispis Štampaj stranicu


U skladu sa Programom stručnog osposobljavanja i usavršavanja državnih službenika i namještenika koji je utvrdila Uprava za kadrove, predstavnici Sekretarijata za zakonodavstvo su, u organizaciji Uprave za kadrove, 30. oktobra 2017. godine, održali seminar na temu “Pravno-tehnička pravila za izradu propisa sa Smjernicama za usklađivanje propisa Crne Gore sa pravnim poretkom Evropske unije“.


Predavači na seminaru bili su Irena Tišma i Darko Radonjić, samostalni savjetnici u Sekretarijatu za zakonodavstvo.

Cilj seminara je postizanje većeg kvaliteta, efikasnosti i racionalnosti u obavljanju poslova na izradi zakona i drugih propisa.

Seminaru su prisustvovali predstavnici Uprave za kadrove, Zavoda za metrologiju i Gradske opštine Tuzi, kao i službenici Sekretarijata za zakonodavstvo koji su prvi put zasnovali radni odnos u ovom organu.

Polaznici ovog seminara pokazali su zainteresovanost za navedenu temu, pa su predavači kroz teorijska predavanja i rad na konkretnim primjerima (praktični dio seminara) davali detaljna objašnjenja i uputstva u vezi određenih pitanja koja se odnose na izradu propisa.