Manja slova Veća slova RSS
>

Seminar na temu „Pravno-tehnička pravila za izradu propisa sa Smjernicama za usklađivanje propisa Crne Gore sa pravnim poretkom Evropske unije“

Datum objave: 01.11.2018 11:52 | Autor: SZZ

Ispis Štampaj stranicu


Sekretarijat za zakonodavstvo je, 29. oktobra 2018. godine, u Upravi za kadrove održao seminar na temu „Pravno-tehnička pravila za izradu propisa sa Smjernicama za usklađivanje propisa Crne Gore sa pravnim poretkom Evropske unije“, u okviru opšteg Programa stručnog osposobljavanja i usavršavanja državnih službenika i namještenika. 

Predavači na seminaru bili su Dragoljub Nikolić i Nikola Marković, savjetnici u Sekretarijatu za zakonodavstvo.

Ovom seminaru prisustvovali su predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva odbrane, Ministarstva rada i socijalnog staranja, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ministarstva saobraćaja i pomorstva, Ministarstva javne uprave, Ministarstva održivog razvoja i turizma, Ministarstva ekonomije, kao i službenici Sekretarijata za zakonodavstvo koji su prvi put zasnovali radni odnos u ovom organu.

Učesnici seminara su pokazali veliku zainteresovanost za navedenu temu i aktivno učestvovali u radu na konkretnim primjerima, pa su predavači kroz teorijska predavanja i rad na konkretnim primjerima (praktični dio seminara) davali detaljna objašnjenja i uputstva u vezi određenih pitanja koja se odnose na izradu propisa.