Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Секретаријат за законодавство

Никола Марковић - помоћник секретара Секретаријата за законодавство – руководилац Сектора за прописе из области саобраћаја, туризма, екологије и пољопривреде

СЗЗ

Рођен 4. августа 1986. године, у Подгорици. Основне и специјалистичке студије Правног факултета Подгорица Универзитета Црне Горе је завршио 2009. године и стекао звање специјалисте (Спец.сци) правних наука.

Приправнички стаж одрадио у Секретаријату за локалну самоуправу Главног града Подгорица (септембар 2010. – октобар 2011. године), радио на радном мјесту правника у Цијевна комерц ДОО Подгорица (јул 2012. – март 2013. године) и у Униqа неживотно осигурање АД Подгорица (мај 2013. – јун 2014. године).

У Секретаријату за законодавство од 24. јуна 2015. године до 17. јуна 2021. године обављао послове у овом органу у одговарајућим звањима у Сектору за прописе из области саобраћаја, туризма, екологије и пољопривреде, а у периоду од 17. јуна до 7. октобра 2021. године је одређен за вршиоца дужности помоћника секретара Секретаријата за законодавство – руководиоца Сектора за прописе из области саобраћаја, туризма, екологије и пољопривреде.

Влада Црне Горе га је 7. октобра 2021. године поставила за помоћника секретара Секретаријата за законодавство – руководиоца Сектора за прописе из области саобраћаја, туризма, екологије и пољопривреде.

Ожењен, отац двоје дјеце.