Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Секретаријат за законодавство

Славица Бајић - секретарка Секретаријата за законодавство

СЗЗ

Рођена 12. септембра 1958. године, у Пљевљима. Правни факултет завршила 1981. године у Подгорици. Професионалну каријеру започела у Републичком суду удруженог рада СР Црне Горе, 1981. године, а затим слиједи рад у Општинском комитету за урбанизам, комуналне и стамбене послове, ООУР-у “Дистрибуцијапројект” и Секретаријату за правосуђе и управу – Општина Подгорица, у својству управне инспекторке. Од 1986. до 2001. године обављала послове савјетнице у Уставном суду Републике Црне Горе, а од 2001. до 2003. године радила на пословима начелнице Сектора за правне и кадровске послове у Пошти Црне Горе.  Након тога, бавила се адвокатуром до избора на функцију замјенице Заштитника људских права и слобода у децембру 2004. године. На тој функцији се налазила до 21. фебруара 2007 године, када је постављена за помоћницу секретара Секретаријата за законодавство, а те послове је обављала до 7. октобра 2021. године, када је именована за секретарку Секретаријата за законодавство.

Као помоћница секретарке Секретаријата за законодавство учествовала је у изради Правно-техничких правила за израду прописа које је утврдио Секретаријат за законодавство 2010. године, и  коауторка је Монографије Секретаријат за законодавство 1968-2018. – Институционални развој и улога Секретаријата за законодавство у стварању права и унапређењу правног система Црне Горе.


Сарађивала је и објавила више радова на различите правне теме у правним часописима и ауторка је бројних радова који се тичу родне равноправности и коауторка Коментара Закона о родној равноправности (издање 2009. године и допуњено издање 2016. године).